Dobrodošli u
Radmanove Mlinice

Turistička agencija

Proteklih godina Omiš je postao važan centar aktivnog odmora i ekstremnih sportova. U ponudi turističke agencije izaberite izlet koji vam odgovara.
Turistička agencija Omnivia

+385 (0)99 314 6220
+385 (0)21 862 238
ID: HR-AB-21-17060500102

Kaštil Slanica

Kao dio višestoljetne povijesti, restoran Kaštil Slanica se istične iznimnim ambijentom i gastronomijom vezanom uz njegovo okruženje i prošlost...

+385 (0)21 861 783
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Radmanove mlinice

U sjeni visokih stabala, mirnom okruženju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata, danas su Radmanove mlinice uređene kao restoran i izletište...

 

+385 (0)21 862 073
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Izleti i aktivni odmor

Izletište - restoran Radmanove mlinice nalazi se 6 km uzvodno od Omiša, u samom srcu kanjona rijeke Cetine.
Do Radmanovih mlinica rijeka Cetina je plovna za manje brodice, a dolinom rijeke, prateći njen tok, vodi i cesta sagrađena još u vrijeme cara Josipa.

RAFTING NA RIJECI CETINIZa one koji osim uživanja u ljepotama prirode žele probuditi avanturistički duh, rafting na rijeci Cetini pravi je odabir. Nakon tri i pol sata spuštanja kanjonom jedne od najljepših hrvatskih rijeka gdje se čitavom stazom neprestano izmjenjuju brzaci, slapovi, pećine, ali i mirni dijelovi rijeke s bogatom florom i faunom, kupanja u rijeci i uživanja u prekrasnoj prirodi zaštićenog kanjona rijeke Cetine dolazi se na cilj raftinga koji se nalazi u Radmanovim mlinicama gdje je moguće organizirati ručak.

Polazak je ispred turističke agencije Radmanove mlinice, ili u restoran-izletištu Radmanove mlinice. Na mjestu polaska organiziran je prijevoz do starta raftinga.  Skiperi imaju Međunarodnu licencu za rafting vodiče.

Oprema: raftovi, profiplast kaciga, profiplast slalom vesla, prsluk hiko reage i multisport trophy, best divers - devil - neoprenskih odijela ( dugi rukav i duge nogavice ), 90 neoprenskih čizmica

Trajanje izleta: Cca 3 i pol sata

Informacije i rezervacije

 

BRODICEU Omišu, gdje se Cetina pitomo ulijeva u more, kreće se brodicama put Radmanovih mlinica.
Tijekom plovidbe rijekom, koja mirno putuje okružena kršnim planinama, ukrašena krošnjama raznolikog drveća te poljima trstike, doživjet ćete neposredan susret s prirodom.
Osim u ljepoti okoliša, putem ćete uživati u društvu liski, patki, labudova i riba koje se jasno vide u kristalno čistoj rijeci.
Plovidba brodicom traje četrdesetak minuta na 6 kilometara dugom dijelu rijeke.

Informacije i rezervacijeTURISTIČKI VLAKTurističkim vlakom vozit ćete se prekrasnom dolinom rijeke Cetine praćeni dahom svježine rijeke i moćnih planina kojima je opasana.
Zelene krošnje, odsjaj trstike i smaragdna boja rijeke upotpunit će ugođaj vožnje turističkim vlakom kroz kanjon.
Šest kilometara dugo putovanje turističkim vlakom, počinje u Omišu te nakon tridesetak minuta završava u Radmanovim mlinicama.

Informacije i rezervacije


NAJAM KANUADoživite svu ljepotu rijeke Cetine u neposrednom kontaktu s njom, veslajući se kanuima na mirnom dijelu njezina toka. Opustite se okruženi zelenilom i modrim nebom. Uživajte u čarima rijeke i njenog prekrasnog kanjona, Otoka ljubavi, bujne vegetacije i riječnih rukavaca . Iskoristite mogućnost kupanja na jednoj od plaža uz Cetinu.

Kanui se iznajmljuju u Radmanovim mlinicama.
Osigurana je potrebna oprema: vesla i prsluk.

Informacije i rezervacije

 

SLOBODNO PENJANJE

Na pitanje o najzanimljivijem mjestu za penjanje u Hrvatskoj većina penjača daje isti odgovor: Omiš. Uz osebujan spoj mora, Cetine i stijena koji je pravi praznik za oči, tu su i višestruke prednosti u odnosu na ostala penjališta. Slobodno penjanje je prava avantura puna adrenalina, savršena za svakog.

Bogat izbor smjerova raznih težina omogućava Vam da se bar na neko vrijeme osjećate kao pauk. Surađujući s Vašim instruktorom možete se popeti do 30 metara visine. Uz Vašeg instruktora i profesionalnu opremu ova avantura postaje 100 % sigurna.

Program traje do 3 sata, ovisno o vašoj fizičkoj  spremi. Prilikom upoznavanja s Vašim instruktorom i osnovama penjanja, dobivate svu opremu koja uključuje cipele za penjanje, pojas i kacigu.

Informacije i rezervacije

 

ZIP LINE

Iskusite potpuno novi doživljaj i avanturu koju sigurno nećete zaboraviti. Uz dozu vrhunske zabave uživajte u prirodnim ljepotama omiškog kraja. Ako ste nekad poželjeli probati kako je to visjeti nad kanjonom ili ste osoba željna novih uzbuđenja, upriličit će Vam to prvi pravi hrvatski zipline, smješten u sjajnom krajoliku kanjona rijeke Cetine. Za one koji ne znaju što je zapravo zipline, objasnit ćemo da se radi o zabavi gdje se ljudi, u pojasu preko koloture, spuštaju niz čelično uže različitih duljina i nagiba, dovoljno za pošten „adrenalinski kick“.
No, više od dobivene doze adrenalina tu je i mogućnost da predivni kanjon Cetine vidite i iz neke druge,
sasvim posebne, perspektive.

Polazak je ispred turističke agencije Radmanove mlinice, odakle se organiziranim prijevozom kreće na start izleta.

Oprema: ( kaciga, pojas, koloture, karabineri ) svjetski poznatog proizvodača Petzl, ruksak
Trajanje izleta: Ovisno o veličini grupe, otprilike 3 sata

Informacije i rezervacije

 

GUSARSKA NOĆ U KANJONU RIJEKE CETINE

(organizira se u restoranu Kaštil Slanica za grupe na upit)

Stoljetna gusarska tradicija učinila je Omiš prepoznatljivim turističkim biserom smještenim u srcu Dalmacije između Splita i Makarske rivijere.
Evocirajući sjećanja bogate gusarske povijesti XII, XIII i XIV stoljeća sežemo do gospodara Omiša, knezova Kačića kojima se plaćao danak za sigurnu i na taj način jedinu moguću plovidbu tim dijelom Jadrana.
Glavna je gusarska baza bila rijeka Cetina sa svojim otokom ispred Kaštil Slanice.

Program gusarske noći:

  • okupljanje ispred turističke agencije Radmanove mlinice kod Omiškog mosta
  • vožnja brodicama po rijeci Cetini do restorana Kaštil Slanica u trajanju od pola sata
  • susret sa omiškim gusarima na rijeci Cetini
  • bogata gusarska večera u restoranu Kaštil Slanica
  • zabava i animacija uz omiške gusare i glazbu uživo, duo Gusari sa CetineInformacije i rezervacije

Kalendar

Ožujak 2021
8
Ponedjeljak
Gabriela

Copyright 2012. Radmanove Mlinice

www.radmanove-mlinice.hr

Dizajn: ST-Print i Dizajnist.com