Turistička Agencija
Radmanove mlinice

Turistička agencija

Proteklih godina Omiš je postao važan centar aktivnog odmora i ekstremnih sportova. U ponudi turističke agencije izaberite izlet koji vam odgovara.

 

+385 (0)21 862 238
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Kaštil Slanica

Kao dio višestoljetne povijesti, restoran Kaštil Slanica se istične iznimnim ambijentom i gastronomijom vezanom uz njegovo okruženje i prošlost...

+385 (0)21 861 783
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Radmanove mlinice

U sjeni visokih stabala, mirnom okruženju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata, danas su Radmanove mlinice uređene kao restoran i izletište...

 

+385 (0)21 862 073
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Kulinarske radionice

PRIPREMA KRUHA 

Kulinarska radionica pripreme kruha ispod peke odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i mirisa dima. Mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i one male tajne pripreme, čiji rezultat se duboko ureže u sjećanje. Domaći kruh ispod peke zaštitni je znak našega restorana. Pripremljen na način na koji su ga pripremali naši stari, koristeći vatru i peku, priprema se i danas svakodnevno u našem restoranu. Jedinstvenost pripreme koja se oslanja na dalmatinske običaje , svakom gostu daje nezaboravan doživljaj.

Po dolasku, gosta se upoznaje sa temom radionice.

Gost zajedno sa domaćinom , našom kuharicom ( uz djelatnicu agencije s prijevodom na engleski ) prolazi postupak pripreme kruha, te nakon kratke obuke počinje se s pripremom.

Gosti svaki za sebe pripremaju kruh pod malom pekom, uz malu pomoć domaćice.

Tijekom radionice poslužuje se domaće vino, te zakuska pršut, sir, kruh pod pekom .

Trajanje radionice cca 4 sata.

PRIPREMA SOPARNIKA

Kulinarska radionica pripreme soparnika odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i mirisa dima. Mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i one male tajne pripreme, čiji rezultat se duboko ureže u sjećanje. Soparnik je jelo tradicionalno vezano za Poljičku Republiku ( desna obala rijeke Cetine). Vremenom se prenosi i na prostor zaleđa Omiša na lijevoj obali rijeke Cetine te je dio nematerijalne kulturne baštine. Njegova priprema je prava kulinarska svetkovina, a najčešće se pripremao uoči blagdana ( Božić, Uskrs, Velika Gospa). Iako u osnovi jednostavan u sastojcima, danas se u nekim mjestima dodaju orasi, suvice i slično. Soparnik kojeg pripremamo u našem restoranu blizak je izvornom, slanog je okusa iza kojeg najbolje pristaje jako crno vino iz omiškog vinogorja.

Po dolasku, gosta se upoznaje sa temom radionice.

Gost zajedno sa domaćinom , našom kuharicom, prolazi postupak pripreme soparnika, te nakon kratke obuke počinje se s pripremom.

Soparnik se radi u paru, te uz pomoć domaćice ( sa prijevodom na engleski od naše djelatnice iz agencije)

prolazi se cijeli postupak pripreme namirnica, te se započinje s radom.

Gosti rade veliki soparnik.

Tijekom radionice poslužuje se domaće vino, te zakuska pršut, sir, kruh pod pekom.

Trajanje radionice cca 4 sata.

Kalendar

Kolovoz 2017
23
Srijeda
Sandra

Copyright 2012. Radmanove Mlinice

www.radmanove-mlinice.hr

Dizajn: ST-Print i Dizajnist.com