Turistička Agencija
Radmanove mlinice

Turistička agencija

Proteklih godina Omiš je postao važan centar aktivnog odmora i ekstremnih sportova. U ponudi turističke agencije izaberite izlet koji vam odgovara.

 

+385 (0)21 862 238
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Kaštil Slanica

Kao dio višestoljetne povijesti, restoran Kaštil Slanica se istične iznimnim ambijentom i gastronomijom vezanom uz njegovo okruženje i prošlost...

+385 (0)21 861 783
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Radmanove mlinice

U sjeni visokih stabala, mirnom okruženju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata, danas su Radmanove mlinice uređene kao restoran i izletište...

 

+385 (0)21 862 073
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Hiking Omiš

Hodanje na atraktivnim pješačkih stazama  daje Vam priliku za istraživanje i uživanje u prekrasnim i skrivenih udaljenim dijelovima prirodne ljepote kanjona rijeke Cetine i Omiša.
Prvog dana organiziran je hiking na tvrđavu Forticu. Tvrđava Fortica (STARI GRAD) nalazi se na vrhu planine Dinare. Prvi dio tvrđave Fortica sagrađena na početku 14. stoljeća, a dovršena je sredinom 15. stoljeća. Tvrđava Fortica sagrađena prvenstveno za obranu grada od neprijatelja. Važna je lokacija za piratstvo i omiške gusare.  Od tvrđave imamo prekrasan pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine, Brački kanal, otoke Brač, Hvar, Šolta i većina Poljica. U slučaju da je Omiš bio opkoljen, s tvrđave bi bile bačene velike gromade koje bi uništile cijeli grad kao i neprijatelja. Očekujte prekrasan pogled na otoke i zanimljivu povijesnu priču o tvrđavi Fortica.

Drugi dan upoznat ćemo Poljičku Republiku kroz hiking turu pod nazivom Gospe Snježna. Planinski masiv gdje se nalazi Gospe snježna zove se Poljička planina, proteže se od Omiša pa sve do Splita. Gospe snježna nalazi se na vrhu Stomorica, na visini od 406 metara nadmorske visine. Na samom vrhu Stomorice nalazi se crkvica pod nazivom Gospe snježna, a ime je dobila po pričama starosjeditelja koji svjedoče o čudu kada je na tom vrhu usred ljeta (5 kolovoza) pao snijeg. Očekujte prekrasan pogled na grad Omiš i Dalmatinske otoke i značajnu povijesnu priču o srednjim Poljicima. Tijekom ove ture degustirat će se soparnik, tradicionalno poljičko jelo koje se nalazi na popisu nematerijalne kulturne baštine Hrvatske.
Trećeg dana istražit ćete prekrasnu prirodu kanjona rijeke Cetine, što je samo dio onog što možete očekivati. Uz ljepotu kanjona vidjeti ćete desetak endemskih biljaka, nekoliko zaštićenih životinja, pogled na Ilinac, najveći slap u Hrvatskoj koji je visok 130 metara i pogled na jednu od najpopularnijih stijena za slobodno penjanje i alpinizam u Hrvatskoj visokoj 300 metara.
Nakon hiking tura organiziran je tradicionalni ručak u lokalnim restoranima  Radmanove mlinice, te restoran Kaštil Slanica.
Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 4 dana.
Okvirni program aktivnosti za 4 dnevni aranžman obuhvaća:

  1. dan: dolazak u destinaciju Omiš, Hiking tvrđava Fortica , ručak u restoranu Radmanove mlinice noćenje ;
  2. dan: Hiking Gospe Snježa ( Poljička Republika),degustacija soparnika , noćenje ;
  3. dan: Hiking Kanjon Cetine, ručak u restoranu Kaštil Slanica, noćenje;
  4. dan:  odlazak iz destinacije Omiš.

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 50 osoba. Smještaj  je moguć u pansionu Radmanove mlinice 3* , kao i u hotelskom ( 3* i 4*) i privatnom smještaju ( 3*)  Prijevoz je u vlastitom aranžmanu pri dolasku i odlasku iz destinacije, dok je odlazak na izlet u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Informacije i rezervacije

Kalendar

Kolovoz 2017
23
Srijeda
Sandra

Copyright 2012. Radmanove Mlinice

www.radmanove-mlinice.hr

Dizajn: ST-Print i Dizajnist.com