Turistička Agencija
Radmanove mlinice

Turistička agencija

Proteklih godina Omiš je postao važan centar aktivnog odmora i ekstremnih sportova. U ponudi turističke agencije izaberite izlet koji vam odgovara.

 

+385 (0)21 862 238
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Kaštil Slanica

Kao dio višestoljetne povijesti, restoran Kaštil Slanica se istične iznimnim ambijentom i gastronomijom vezanom uz njegovo okruženje i prošlost...

+385 (0)21 861 783
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Radmanove mlinice

U sjeni visokih stabala, mirnom okruženju kamenih mlinskih kola i sunčanog sata, danas su Radmanove mlinice uređene kao restoran i izletište...

 

+385 (0)21 862 073
+385 (0)99 314 6220
info@radmanove-mlinice.hr

Tragovima omiških gusara

Šetnja kroz gusarsku povijest grada završava gusarskom gozbom- tradicionalno pripremljena jela omiškog kraja u kojima su stoljećima prije uživali nadaleko poznati omiški gusari.

U ovom izletu, u kojem uživa i mlado i staro, tragovima omiških gusara otkrivamo gdje se skrivalo njihovo blago.

Nisu svi gusari tragali za zlatom, Omišanima je blago bilo nadohvat ruke.

Izlet započinje pogledom s gusarske utvrde Mirabela , a završava u njihovom skrovištu u srcu kanjona rijeke Cetine.

Prirodno okruženje omiške stine, Cetine i mora nudilo je bezbroj mogućnosti. Ono što su gusari odabrali kao svoje specijalitete Vama je i danas dostupno u restoranu Kaštil Slanica.
Gusarska plata sastavljena od pohanih žaba, brujeta od jegulje, zelene manistre s plodovima mora, crnog rižota od sipe i spuža spravljenih na seljački način, sa dodatkom domaćeg kruha ispod peke i kapljicom crnog vina iz omiškog vinogorja, spoj je povijesti i tradicije , bogatstvo koje okusima spaja sadašnjost i prošlost.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od 1 do 3 dana.

Okvirni program aktivnosti za 3 - dnevni aranžman obuhvaća:

1. dan: dolazak u destinaciju Omiš, noćenje;

2. dan: doručak, razgled grada uz pratnju turističkog vodiča s naglaskom na gusarsku povijest grada ( uključen posjet gusarskoj tvrđavi Mirabela); vožnja brodicom kroz kanjon rijeke Cetine od Omiša do restorana Kaštil Slanica; gusarski ručak u restoranu Kaštil Slanica ( tema menua- jela omiških gusara  ;

3. dan: doručak, odlazak iz destinacije Omiš.

Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do studenog ili  tijekom cijele godine ukoliko ne uključuje vožnju brodicama, za grupe od 2 do 200 osoba. Smještaj  je moguć u pansionu Radmanove mlinice 3* , kao i u hotelskom ( 3* i 4*) i privatnom smještaju ( 3*). Prijevoz je u vlastitom aranžmanu pri dolasku i odlasku iz destinacije, dok je odlazak na izlet u vlastitom aranžmanu ili organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku (a na upit i na drugim jezicima). Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Informacije i rezervacije

Kalendar

Kolovoz 2017
23
Srijeda
Sandra

Copyright 2012. Radmanove Mlinice

www.radmanove-mlinice.hr

Dizajn: ST-Print i Dizajnist.com